Projekt Jaruščica - O projektu


Započeta je gradnja našeg novog projekta na Jaruščici, na primamljivoj lokaciji punoj zanimljivog sadržaja koji nudi jedan od atraktivnijih i najmlađih zagrebačkih naselja. Zona obuhvata planiranog zahvata u prostoru čini kat.č.br. 1347/1, k.o. Blato. Naš projekt Jaruščica obuhvaća izgradnju višestambene zgrade koja se sastoji od dvije stubišne cjeline (A i B ulaz) sa ukupno 69 stanova smještenih na 6 nadzemnih etaža, odnosno po 14 stanova po katu (od 1. do 4. kata) te ukupno 13 dvoetažnih stanova na 5. i 6. katu zgrade.
Samo prizemlje zgrade raspolaže sa natkrivenim parkirnim mjestima, garažnim mjestima i spremištima, kojima se može pristupiti sa zapadne, južne i istočne strane same parcele. Podrum zgrade predviđen je za garažna parkirna mjesta i spremišta, a ulaz u podzemnu garažu ostvaren je preko rampe na sjeverozapadnom dijelu parcele.


Zgrada će biti vrhunski toplinski i zvučno izolirana te uvrštena u A kategoriju energetske učinkovitosti. Krov zgrade bit će izoliran prvoklasnom hidroizolacijom i toplinskom izolacijom, a fasada će uključivati toplinsku izolaciju debljine 14 cm. Dodatnu zaštitu od vanjske buke te termoizolaciju osigurati će i vanjska stolarija prozora i balkonskih vrata koja će biti izrađena s ALU profilima. Maksimalnu privatnost stanara osigurati će zidovi između stanova s dodatnom akustičnom izolacijom, dok će toplinska izolacija osigurati optimalnu potrošnju energije. Zajednički dijelovi zgrade, odnosno ulazni prostor i stubište bit će obloženi prvoklasnim keramičkim pločicama.
Stanovi će biti opremljeni sanitarnom opremom renomiranih svjetskih proizvođača te prvoklasnom keramikom. Podovi soba, dnevnih boravaka i hodnika obložit će se hrastovim parketom. Za grijanje i pripremu potrošne tople vode u 52 stana će se ugraditi plinski kondenzacijski uređaji, dok će se za preostalih 17 stanova (svi dvoetažni stanovi i stanovi A.1.1, A.2.1, A.3.1, A.4.1) koristiti dizalica topline zrak/voda. Dizalice topline koriste zrak kao obnovljivi izvor energije kojim se grije i hladi prostor te grije potrošna voda, fokusirajući se na ekonomsku i ekološku osviještenost uz dugoročno smanjenje tekućih režijskih troškova. Za potrebe kuhanja u svaki stan će se ugraditi plinski štednjaci.
Uz pješačke i kolne prilaze oko same zgrade predviđeno je hortikulturno uređenje, sa uređenim i funkcionalnim zelenim površinama koje su predviđene za odmor od gradske vreve.
Svi naši stanovi projektirani su u cilju da Vam osiguraju ugodan život u zgradi visoke energetske učinkovitosti sa izvrsnom izolacijom i primarnom svrhom uštede energije, gdje smo primarno vodili računa da se u samoj izgradnji koriste materijali i oprema visoke kvalitete.

Završetak gradnje projekta Jaruščica planira se krajem 2022. godine.
Budite slobodni kontaktirati nas, veselimo se budućoj suradnji!