Projekt Lanište - O projektu


Projekt Lanište obuhvaća izgradnju samostojeće poslovno-stambene zgrade na atraktivnoj lokaciji u jednom od najmlađih zagrebačkih naselja. Projekt će se realizirati na novoformiranoj građevinskoj čestici koju omeđuju naselja Jarušica, Blato i Karlovačka cesta. 

Projekt se sastoji od stambenih i smještajnih jedinica (apartmana) na pet etaža te poslovnih jedinica  prizemlju. Spremišni prostori, garaže i garažna parkirna mjesta osigurana su u podzemnoj etaži, dok su vanjska parkirna mjesta smještena na platou oko zgrade. Pristup zgradi osiguran je kolnim prilazima sa sjeverne i južne strane te pješačkim prilazima sa sjeverne, južne i istočne strane. 


Zgrada će biti vrhunski toplinski i zvučno izolirana te uvrštena u A kategoriju energetske učinkovitosti. Krov zgrade bit će izoliran prvoklasnom hidroizolacijom i toplinskom izolacijom, a fasada će uključivati toplinsku izolaciju debljine 14 cm. Vanjsku stolariju činit će PVC prozori i vrata s trostrukim izolirajućim staklim te duplim slojem zraka što pruža dodatnu zaštitu od vanjske buke te termo izolaciju. Maksimalnu privatnost stanara osiguravat će zidovi između stanova s dodatnom akustičnom izolacijom, a za optimalnu potrošnju energije zidovi koji odjeljuju stanove bit će toplinski izolirani. 

Stanovi će biti opremljeni sanitarnom opremom renomiranih svjetskih proizvođača te prvoklasnom keramikom. Podovi soba, dnevnih boravaka i hodnika obložit će se hrastovim parketom. Predviđeno grijanje je etažno putem plinskih bojlera, a svaki stan imat će zasebno mjerilo za vodu, struju i plin.

Zajednički dijelovi zgrade, odnosno ulazni prostor i stubište bit će obloženi prvoklasnim keramičkim pločicama. U prostorima spremišta i garaža osigurana je ventilacija, a završna obrada poda sadržat će protuprašnu zaštitu. 

Okoliš zgrade biti će uređen je da bude funkcionalan i oku ugodan. Uz pješačke i kolne prilaze predviđeno je i hortikulturno uređenje. 

Stanovi projekta Lanište projektirani su tako da vam pruže sve za ugodan život u zgradi visoke energetske učinkovitosti na primamljivoj lokaciji.

Građevinska dozvola